ΕΥΡΩΠΗ

Τριήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα το πρωί οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων της ΕΕ για την απελευθέρωση των αερομεταφορών, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν εκατοντάδες πτήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Μία στις δύο πτήσεις στα αεροδρόμια που εξυπηρετούν το Παρίσι, την Λυών, την Νίκαια, την Μασσαλία, την Τουλούζη και το Μπορντό ματαιώθηκαν, ανακοίνωσε η γαλλική Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).
Με απόφασή του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει θέση στο ζήτημα της παρακολούθησης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων πολιτών από τις ΗΠΑ.
Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη τη Δευτέρα, μετά την ανακάλυψη μίας σορού στη Δημοκρατία της Τσεχίας, ενώ χιλιάδες άλλοι κάτοικοι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην ανατολική Γερμανία μετά την κατάρρευση αντιπλημμυρικού φράγματος από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Έλβα.
Προβάδισμα της κεντροαριστεράς καταγράφεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις στις οποίες διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών. Ο απερχόμενος Τζάνι Αλεμάνο συνεχάρη τον κεντροαριστερό Ινιάτσιο Μαρίνο για τη νίκη του στη Ρώμη.
Η πρωτοφανής αύξηση της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Έλβα συνεχίζει να απειλεί τη βόρεια Γερμανία σήμερα και ένα φράγμα υποχώρησε τη νύχτα στο κρατίδιο της Σαξονίας-Ανχαλτ, με αποτέλεσμα πολλές εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.Σχετική είδηση: Ελβετία: Καταστροφές και εκκενώσεις κατοικιών από τις βροχοπτώσεις
Ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση έπληξαν τη δυτική Ελβετία χθες βράδυ προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες εξαιτίας των οποίων οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές αποκλείστηκαν, ενώ σπίτια εκκενώθηκαν προληπτικά.Σχετική είδηση: Φουσκώνει επικίνδυνα ο Δούναβης στην Ουγγαρία - Σε συναγερμό οι αρχές
Σελίδα 1 από 822