Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 12:54 |

Μετ' εμποδίων οι πτήσεις στη Γαλλία- Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Μετ' εμποδίων οι πτήσεις στη Γαλλία- Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας Φωτ: Αρχείου
Τριήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα το πρωί οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων της ΕΕ για την απελευθέρωση των αερομεταφορών, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν εκατοντάδες πτήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Μία στις δύο πτήσεις στα αεροδρόμια που εξυπηρετούν το Παρίσι, την Λυών, την Νίκαια, την Μασσαλία, την Τουλούζη και το Μπορντό ματαιώθηκαν, ανακοίνωσε η γαλλική Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).


Οι εργαζόμενοι στις γαλλικές αερομεταφορές αντιδρούν στα σχέδια της ΕΕ για έναν "Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό" καθώς θεωρούν ότι η εφαρμογή του σχεδίου θα επηρεάσει αρνητικά τις εργασιακές τους συνθήκες.

Το αεροδρόμιο της Μασσαλίας, στην νότια Γαλλία, ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι έχει επηρεαστεί λιγότερο από άλλα, με το 1/3 των πτήσεων να έχουν ματαιωθεί --δηλαδή περίπου 100 πτήσεις.
Στο αεροδρόμιο της Νίκαιας τουλάχιστον 70 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Η απεργία εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης πανευρωπαϊκής δράσης, η οποία --εκτός Γαλλίας-- περιλαμβάνει την εργασία με μειωμένους ρυθμούς ("go-slow").

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet ανακοίνωσε ότι σήμερα και αύριο θα ακυρώσει 10 από τις 11 πτήσεις της που πραγματοποιούνται καθημερινά για την Τουλούζη και ότι το πρόγραμμα της Πέμπτης θα ανακοινωθεί αύριο, Τετάρτη.

Η Air France ανακοίνωσε ότι ματαιώνει άγνωστο αριθμό πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Οι προετοιμασίες για την παρθενική πτήση του νέου ευρωπαϊκού επιβατικού αεροσκάφους, του Airbus A350, επίσης επηρεάστηκαν από την απεργία, ανακοίνωσαν χθες γαλλικές πηγές του τομέα των αερομεταφορών.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΑΜΠΕ

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.