ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκάδες εκπρόσωποι φορέων, έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και με σύντομους χαιρετισμούς εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της δημόσια ραδιοτηλεόρασης. 
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως το ΦΕΚ 1414-Β 11.6.2013 «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική Ραδιοφωνία − Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ − Α.Ε.)»
Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης να «στραγγαλίσει» τον ιστορικό θεσμό της ΕΡΤ έχει αφήσει εμβρόντητη την ελληνική κοινωνία. Η απόφαση της να τιμωρήσει 2656 εργαζόμενους οδηγώντας τους εν μια νυκτί στην ανεργία, χρεωνοντάς τους «αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση» ετών, την οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλουν εδώ και 1,5 χρόνο και για την οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη. Η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν να κηρύξουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, σε όλα τα ιδιωτικά…
Την απόφασή τους να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι σε όλους όσους επιβουλεύονται το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εξέφρασαν οι δημοσιογράφοι σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι στην ΕΡΤ. Επίσης καλούν πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Την άρνησή τους να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» γνωστοποίησαν, με γραπτές δηλώσεις τους, οι δύο ξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, καθώς όπως υποστηρίζουν, η εκ νέου κλήτευσή τους «στηρίζεται σε εσφαλμένη προϋπόθεση».
Μειωμένες κατά 8,94% σε σχέση με πέρισυ οι θέσεις των εισακτέων για την ανώτατη εκπαιδευση που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας.
Σελίδα 1 από 1445