ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος:  «Ένα καταστολισμένο με λουλούδια καράβι» Στρατής Μυριβήλης.Το νησί της αρμονίας και της ομορφιάς
Ναύπλιο! Ο τόπος που ερωτεύτηκε ο Ποσειδώνας την Αμυμώνη, την πανέμορφη κόρη του Δαναού. Κοσμοπολίτικο, γραφικό, ιστορικό αλλά και μοντέρνο τ' Ανάπλι του Τερζάκη, του Μοράν, του Πουκεβίλ, και «Παράδεισος» του Χρήστου Κατσιγιάννη, συνδυάζει την αρχοντιά με την ηρεμία. Η πρώτη πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους διατηρεί την απαράμιλλη ομορφιά της και τη μοναδική προσωπικότητά της. Η ατμόσφαιρα του χθες και του σήμερα αναδύεται σε κάθε της γωνιά σ' ένα περίεργο ανακάτεμα, χαρίζοντας στην πόλη μία ιδιαίτερη ερωτική νότα, μαγεύοντας…
Γραφική και κοσμοπολίτικη η Ύδρα δεν έχασε ούτε για μια στιγμή τον αέρα αρχοντιάς που την διαπνέει. Μαγεύει τους επισκέπτες της με το παραδοσιακό της χρώμα, τις ολάνθιστες βουκαμβίλιες που ξεχύνονται σαν χείμαρροι απ΄τους μαντρότοιχους των υπέροχων αρχοντικών της αλλά και μ΄αυτό το ιδιαίτερο φως που τη λούζει την ώρα του δειλινού. Ένα φως που μάγεψε τους καλλιτέχνες που προσπάθησαν να το απαθανατίσουν στον καμβά τους.
Ένα από τα ωραιότερα καρναβάλια της χώρας είναι και το καρναβάλι του Ρεθύμνου στην Κρήτη. Η πόλη μεταμορφώνεται, οι νέοι ξεχύνονται στους δρόμους με διάθεση για πειράγματα. Γέλια χοροί, μουσική και η καρδιά της Κρήτης αυτές τις μέρες της Αποκριάς χτυπά στο Ρέθυμνο.
Τα μυθικά Πιέρια Όρη, ο τόπος των Πιερίδων Μουσών, απλώνονται δίπλα στον Όλυμπο. Δεν είναι τυχαίο το ότι η ομορφιά και η αρμονία των γραμμών τους εντυπωσίασαν τους αρχαίους προγόνους μας που διάλεξαν αυτό τον τόπο ως κατοικία των εννέα καλλίφωνων θυγατέρων του Πιέρρου και της Ευίππης. Και είναι αυτή η ομορφιά του ορεινού τοπίου και η αξία της περιοχής των Πιερίων από όπου περνάει και το Ευρωπαϊκό ορεινό μονοπάτι Ε4, που αναγνωρίστηκε και εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο προστατευμένων περιοχών…
Το Νυμφαίο είναι ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, ενώ στον παγκόσμιο διαγωνισμό της ΟΥΝΕΣΚΟ (UNESCO) διεκδίκησε το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος. Είναι πραγματικά μία αποκάλυψη για τους ταξιδιώτες.
Σελίδα 1 από 10