Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 10:51 |

Άμεσα η επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ

Άμεσα η επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ Φωτ: Αρχείου-Eurokinissi
Εναλλακτικά σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος από την Gazprom, ενώ άμεσα θα αποφασιστεί ο χρόνος επαναπροκήρυξης του νέου διαγωνισμού. Για την ΔΕΣΦΑ υποβλήθηκε μία προσφορά, από την εταιρεία Φυσικού Αερίου του Αζερμπαιτζάν, Socar.
Η Gazprom ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην συμμετάσχει τελικά στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, διότι δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις, αν και το ΤΑΙΠΕΔ είχε δεσμευτεί για την κάλυψη 180 εκατ. ευρώ από τα χρέη που υπήρχαν προς την ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, από πηγές της Μόσχας προκύπτει ότι πιθανώς η ρωσική εταιρεία διέβλεψε πως θα ετίθεντο αυστηροί όροι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

«Δεν το περιμέναμε, αλλά δεν υποστήκαμε και σοκ», δήλωσε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης ο οποίος τόνισε ότι είναι κάτι το οποίο ξεπερνάει και το Ταμείο και την ελληνική κυβέρνηση. Υποστήριξε πως είναι προφανές ότι μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ρώσων υπήρχαν κάποιες συνεννοήσεις που οδήγησαν την Gazprom να μην συμμετάσχει.

Για «ναυάγιο» στο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, που επιβεβαιώνει τη σκληρή κριτική, που ασκεί, στην πολιτική εκποίησης δημόσιας περιουσίας από την τρικομματική κυβέρνηση, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι εγείρονται κρίσιμα, εθνικής σημασίας ζητήματα.


Σχετική είδηση:
Ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ θα επαναπροκηρυχθεί

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: Α' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.