ΚΟΣΜΟΣ

Η κριτική από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για το ελληνικό πρόγραμμα ενδέχεται να οφείλεται στη βούληση του Ταμείου για αποχώρηση από την τρόικα, υποστηρίζει σε άρθρο που δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ». Στο άρθρο καταγράφονται οι λόγοι σύνταξης και δημοσιοποίησης της ειδικής έκθεσης του ΔΝΤ για το πρώτο ελληνικό σχέδιο διάσωσης.
Έκκληση προς τους Ευρωπαίους να εργαστούν ώστε να μην χρειάζονται την βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναγνωρίζοντας ότι αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη.
Στο AA+, διατήρησε το κρατικό αξιόχρεο των ΗΠΑ, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, ο οποίος είχε στερήσει από τις ΗΠΑ την μέγιστη αξιολόγηση, το τριπλό A, το καλοκαίρι του 201. Ο οίκος, επικαλούμενη την υποχώρηση των δημοσιονομικών κινδύνων, αναβάθμισε την προοπτική της οικονομίας της χώρας από «αρνητική» σε «σταθερή».
Σύμφωνα με τους σύνθετους δείκτες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δόθηκαν στη δημοσιότητα, για το σύνολο της ευρωζώνης η τάση ανάπτυξης συνεχίζει να είναι θετική. Θετική συνεχίζει να είναι και στην Ελλάδα σύμφωνα με τις μηνιαίες ενδείξεις από την αρχή του έτους. Με βάση το 100, για τον Ιανουάριο 2013, η καμπύλη της ανάπτυξης πέρασε στο 100,6 τον Φεβρουάριο, στο 101,1 τον Μάρτιο και στο 101,5 τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τους δείκτες αυτούς, η Ελλάδα φαίνεται να…
Την εκτίμηση ότι η Κύπρος απέφυγε τη χρεωκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη, διατύπωσε η επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέλος της Τρόικας για την Κύπρο, Ντέλια Βελκουλέσκου, σε αποκλειστική της συνέντευξή της προς την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος». 
Στίγμα προθέσεων για τις  πολιτικές του επιδιώξεις, μετά τις εκλογές, δίνει με συνέντευξή του στην Leipziger Volkszetung ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο Β. Σόιμπλε, δηλώνει ότι επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του γιατί όπως αναφέρει θεωρεί ότι κάνει καλά τη δουλειά του. «Δεν θέλω ούτε υψηλότερο ούτε διαφορετικό αξίωμα», τονίζει ο κ. Σόιμπλε προσθέτοντας τι αισθάνεται δυνατός και ασκεί τα καθήκοντά του με ευχαρίστηση. Υποστηρίζει μάλιστα ότι έχει την αποδοχή όχι μόνο του κόμματός του, αλλά και μεγάλης πλειοψηφίας της…
Σελίδα 1 από 249