ΣΙΝΕΜΑ

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου, «Τα Παιδιά Πάνε Σινεμά», μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε τη χειμερινή περίοδο στο Cine Παράδεισος στον Κορυδαλλό, επιστρέφει το καλοκαίρι σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας –Ρέντη στο Κατράκειο Θέατρο 17, 18, 19 και 20 Ιουνίου. Ένα φεστιβάλ για παιδιά που ενθουσίασε τους μικρούς και μάγεψε τους μεγαλύτερους, δημιουργώντας ένα τόνο αισιοδοξίας στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Στο Κατράκειο θα μεταφερθεί η μεγαλύτερη κινηματογραφική φορητή οθόνη που υπάρχει στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα οπτικό υπερθέαμα κάτω…
Με το πολυαναμενόμενο Μonsters University (Πανεπιστήμιο τεράτων) της Πίξαρ (Pixar) ανοίγει τις πύλες του το Διεθνές φεστιβάλ Αnimation του Ανεσύ στη Γαλλία. Με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες ενότητες που στοχεύουν στην ανάδειξη και στήριξη νέων ταλέντων, η 53η έκδοση διαρκεί από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, επιστημονικά κι εκπαιδευτικά φιλμ και βιντεοκλίπ από όλον τον κόσμο.
Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Recycling Medea («Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια») του Αστέρη Κούτουλα θα γίνει στο θέατρο Μπάντμιντον στις 20 Ιουνίου. Η ιστορία της ταινίας για τη δολοφονία δυο παιδιών από την ίδια τη μητέρα τους προέρχεται από τον Ευριπίδη και είναι ένα, από την αρχαιότητα και μετά, άπειρες φορές ανακυκλωμένο θέμα που δεν έχει χάσει τίποτα από τη σύγχρονη και φρικαλέα επικαιρότητά του. Πρόκειται για μια ταινία που ξεκίνησε από τη μαγνητοσκόπηση μιας παράστασης μπαλέτου και συνδέει τον αρχαίο…
Η ταινία μικρού μήκους συμπαραγωγής ΕΡΤ από το πρόγραμμα «Μικροφίλμ» Stone Story του Σπύρου Παπαναστασίου, θα συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης (Shanghai International Film Festival / SIFF 2013), που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 23 Ιουνίου.
Από σήμερα Πέμπτη 06/06, οι καινούριες ταινίες που προβάλλονται στους κινηματογράφους είναι οι εξής: «Το Μυστικό Βασίλειο του Δάσους», «Η Συμμορία των Μάγων», «After Earth», «Ο Φοιτητής» και «Γλυκά Μας Λάθη».
«Πάντα αγαπούσα τα ζώα. Με γοήτευε πάντα η ποικιλία της φύσης. .. Στο πανεπιστήμιο παρακολούθησα πολλά μαθήματα Βιολογίας. Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου όμως ως μοντέλο και ηθοποιός, αναγκάστηκα να αφήσω αυτή την αγάπη μου στην άκρη. Από τη στιγμή όμως που ξεκίνησα να γράφω και να σκηνοθετώ ταινίες, η έρευνα της φύσης αποτελεί κύρια πηγή έμπνευσης στη δουλειά μου» -Ιζαμπέλα Ροσελίνι.
Σελίδα 1 από 98