Η ΕΡΤ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) οργανώνει μία διαφορετική έκθεση φωτογραφίας στο Κέντρο Τεχνών-Πάρκο Ελευθερίας από 25/6 έως 7/7 2013. Στην έκθεση "stop caree plus οι Κινηματογραφιστές, Φωτογραφίζουν", για πρώτη φορά οι διευθυντές φωτογραφίας του ελληνικού κινηματογράφου φεύγουν από το παρασκήνιο και βγαίνουν στο προσκήνιο.
Δύο αιώνες μετά την γέννηση του Τζουζέπε Βέρντι (1813-1901), η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό της λαμπρής επετείου, παρουσιάζοντας το αριστουργηματικό Ρέκβιεμ που έγραψε ο μεγάλος Ιταλός συνθέτης την περίοδο 1873-1874, στην μνήμη του σπουδαίου συγγραφέα και συμπατριώτη του, Αλεσάντρο Μαντσόνι. Για την συναυλία που θα γίνει στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 21.00, η Ορχήστρα, υπό την μουσική διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου, συμπράττει με τέσσερεις διεθνώς διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες: Την, ήδη…
Tο Διαδημοτικό Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, από κοινού από τους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, άνοιξε τις πύλες του τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.
Επισκεφθείτε τον Εθνικό κήπο στο κέντρο της Αθήνας από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 18 Ιουνίου 2013 και απολαύστε το «Athens Gardens Festival». Ακουστικές μουσικές των πόλεων, κλασσική μουσική και άλλες Ευρωπαϊκές αποχρώσεις, έντεχνη Ελληνική, διάφορα Μεσογειακά είδη, soundtracks και σε διάδραση παραστατικές τέχνες, παντομίμα και άλλες performances μετατρέπουν για τέσσερις μέρες τον Εθνικό κήπο σε έναν μαγευτικό χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.
Το 50ο Επετειακό Συνέδριο της EuropaNostra πραγματοποιείται φέτος στην Αθήνα, 13 - 16 Ιουνίου, με την ευγενική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, αντιπρόσωπο της EuropaNostra στην Ελλάδα. Μεταξύ των πολλών και σημαντικών δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις τέσσερις ημέρες είναι:
Επτά μουσικοί από το Περού, την Βολιβία, το Μεξικό και την Αργεντινή ανταμώνουν σε μια βραδιά με τραγούδια της Λατινικής Αμερικής. Tonadas, cuecas, huaynos, chacareras, boleros, sones και cumbias. Τραγούδια που ο Χιλιανός μουσικός με ρίζες πλέον στην Ελλάδα Alejandro Díaz έγραψε σε 33 χρόνια ξενιτιάς. Τραγούδια διαμαρτυρίας των Victor Jara, Violeta Parra και Daniel Viglietti αλλά και παραδοσιακά λατινοαμερικάνικα τραγούδια.
Σελίδα 1 από 116