ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια από τη μέρα που προβλήθηκε από την ΕΡΤ το τελευταίο επεισόδιο του εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά προσχολικής ηλικίας, "Σουσάμι άνοιξε" (Sesame Street). 
Οι τηλεοπτικές σειρές "The Big Bang Theory", "Breaking Bad" και "Game of Thrones" είναι οι μεγάλες νικήτριες των τηλεοπτικών βραβείων Critics Choice που πραγματοποιήθηκαν χθες σε γκαλά στο Μπέβερλι Χίλς.
Μετά το επιτυχημένο πρώτο του αφιερώμα στην κινούμενη εικόνα το ZOOTROPE επιστρέφει τον Ιούνιο του 2013 στο CAMP. Σύγχρονοι έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες θα βρεθούν στο CAMP, από τις 17 μέχρι τις 24 Ιουνίου 2013 για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με κοινό παρανομαστή την κινούμενη εικόνα και τα στάδια παραγωγής της.
Ο Σκοτσέζος συγγραφέας Ίεν Μπανκς, ο οποίος είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες ότι έπασχε από καρκίνο της χοληδόχου κύστεως σε προχωρημένο στάδιο, πέθανε σε ηλικία 59 ετών, όπως ανακοίνωσε το BBC, επικαλούμενο την οικογένεια και τον εκδότη του. Ο Ίεν Μπανκς, που είχε εκδώσει περίπου δέκα έργα επιστημονικής φαντασίας και άλλα τόσα παραδοσιακής λογοτεχνίας, γνώρισε την επιτυχία με την κυκλοφορία του πρώτου μυθιστορήματός του, το 1984, The Wasp Factory (Εργοστάσιο σφηκών).
Δυο Παρασκευές διαφορετικές από τις άλλες. Ένα μουσείο με ιστορία, ένα μουσικό σχήμα, ένας ταλαντούχος σκιοπαίχτης και ο Καραγκιόζης στο νησί των Κατεργαραίων.Την Παρασκευή 14 και την Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι αλλοπρόσαλοι διασκεδαστές Burger Project ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Καραγκιόζη του γνωστού σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά και παρουσιάζουν την παράσταση «Στo νησί των Κατεργαραίων» σε μια αναπάντεχη, διαδραστική εκδοχή (για μικρούς και μεγάλους) στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών.
Με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 21 πρωτότυπες παραστάσεις και 12 πρεμιέρες και επικεντρώνεται στους νέους καλλιτέχνες ξεκινά το 67ο φεστιβάλ της Αβινιόν που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 26 Ιουλίου. Φέτος, ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ θεάτρου στον κόσμο φιλοξενεί τον Dieudonné Niangouna, τον πρώτο αφρικανό επίτιμο προσκεκλημένο καλλιτέχνη, ο οποίος είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Ο γεννημένος στο Κονγκό καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ιστορίες της σημερινής Αφρικής στο έργο του «Shéda». Το έργο μιλά για τις…
Σελίδα 1 από 266