ΒΙΒΛΙΟ

Στην Αθήνα, ήρθε, η Σαχάρ Ντελιτζανί, η Ιρανή συγγραφέας του βιβλίου "Τα Παιδιά της Τζακαράντας", που κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε 27 χώρες και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Η συγγραφέας, που γεννήθηκε το 1983 στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη, μίλησε για το βιβλίο της, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.
Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Τα πέντε παπαγαλάκια», της Έλσας-Ελένης Μητροπούλου-Πάλλα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 7.30μ.μμ . στις εκδόσεις: ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ, Απόλλωνος 4  (1ος όροφος) στο Σύνταγμα.
Το παλαιότερο και μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο στο Παρίσι, γιόρτασε αυτό το Σαββατοκύριακο τα 30 χρόνια ζωής και δράσης στη γαλλική πρωτεύουσα. Φέρει το όνομα «Δεσμός» σε ένδειξη των δεσμών που εδώ και 30 χρόνια προσπαθεί να κρατήσει ζωντανούς με την Ελλάδα, μέσω της λογοτεχνίας, της ποίησης και της διάδοσης της ελληνικής γλώσσας, χάρις στην άοκνη προσπάθεια του εμπνευστή και ιδρυτή, Γιάννη Μαυροειδάκου.
Ένα αντίγραφο της πρώτης έκδοσης του αριστουργήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ, «Ο υπέροχος Γκάτσμπι», θα βγει τον επόμενο μήνα σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's και η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 150.000 δολάρια.
Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών απονεμήθηκαν τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2012, όπου οι βραβευμένοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την τιμητική διάκριση. Εγκαινιάζοντας την τελετή της απονομής, που συντόνισε ο Προκόπης Δούκας (προηγήθηκε σύντομη μουσική εισαγωγή με τον Σπύρο Κοντό στο όμποε και τη Λητώ Θώμου στο πιάνο), ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας τόνισε πως το κράτος τιμά τη λογοτεχνική παραγωγή από το 1956 και εγγυάται με το κύρος του τις πνευματικές αξίες και το συμβολικό κεφάλαιο που συγκεντρώνουν…
Ο εκδότης Γιάννης Παπαδόπουλος θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ν.Μπασκόζο, επιμελητή του κύκλου εκδηλώσεων «Οι εκδότες και η ιστορία τους». Oι Eκδόσεις Παπαδόπουλος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία εξήντα ετών αλλά έρχονται από πολύ μακριά, καθώς ο ιδρυτής Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε βιβλιοπωλεία στη Μικρά Ασία. Στην Ελλάδα εμφανίστηκαν το 1953 και διαμόρφωσαν με συνεχείς ανανεώσεις το σημερινό τους προφίλ. Ο εκδοτικός οίκος έγινε γνωστός με τη σειρά των παιδικών βιβλίων του αλλά επεκτάθηκε στα οικονομικά βιβλία και στη…
Σελίδα 1 από 40