Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 11:40 |

Στη ΝΕΤ ο υπουργός Εργασίας

Στη ΝΕΤ ο υπουργός Εργασίας
Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς των 2225 δικαιούχων διαβεβαίωσε μέσω της ΝΕΤ ο υπουργός Εργασίας, αποδίδοντας το πρόβλημα που υπήρξε σε ανθρώπινο λάθος στο λογιστικό του ΙΚΑ. Ο Γ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι δεν χρειάζεται να πάει κανείς σε υποκατάστημα του ΙΚΑ και εξέφρασε λύπη για την ταλαπωρία των συνταξιούχων ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή είναι και η τελευταία ταλαιπωρία που υφίστανται όλοι οι συνταξιούχοι. Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν κυρώσεις σημείωσε ότι ένα ανθρώπινο λάθος σε μία τεράστια αλλαγή που γίνεται, μπορεί να γίνει προσθέτοντας ότι από την Ιη Ιουνίου, η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα διαφανή και απόλυτα ενημερωμένα ασφαλιστικά συστήματα. «Γνωρίζουμε πλέον τα πάντα για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.
To 2013 η ανεργία θα τραβήξει χειρόφρενο

Αναφορικά με το μέτωπο της ανεργίας, επανέλαβε την εκτίμηση του, ότι η ανεργία το 2013 θα τραβήξει χειρόφρενο και από το 2014 θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.


Αναφέρθηκε μάλιστα στις εκτιμήσεις της συστήματος ΕΡΓΑΝΗ σύμφωνα με τις οποίες το πρώτο πεντάμηνο καταγράφονται  καλύτερα αποτελέσματα από το 2008.


Αυτή είναι μία θετική ένδειξη, μία εκπομπή θετικού σήματος για την αγορά εργασίας και δεν μπορούμε να την παραβλέψουμε σημείωσε.

Αναφερόμενος στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει αλληλογραφία με την Κομισιόν με αίτημα να μεταφερθούν πόροι από άλλα επιχειρησιακά προγράμματα ώστε να χρηματοδοτηθούν προγράμματα για οικογένειες με κανέναν εργαζόμενο. Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ert.gr
  • Επιμέλεια σύνταξης: A. Πασχαλινού

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.