Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 08:58 |

Δημήτρης Αβραμόπουλος στο NETWEEK για όλες τις τελευταίες εξελίξεις

Δημήτρης Αβραμόπουλος στο NETWEEK για όλες τις τελευταίες εξελίξεις
Στην απόσυρση του ενδιαφέροντος της Gazprom για την ΔΕΠA, στην παραδοχή λαθών από το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, τις γερμανικές αποζημιώσεις, τις απομακρύνσεις από το Δημόσιο και την κυβέρνηση συνεργασίας, αναφέρθηκε σε συνέντευξή που παραχώρησε στον ΝΕΤWEEK και την Έλλη Στάη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Gazprom: Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου


Αναφορικά με την Gazprom ο υπουργός Εξωτερικών, είπε ότι η Gazprom έχει ένα δίκιο.

Δεν ήταν και σίγουροι κατά πόσο αυτή η επένδυση θα ήταν σίγουρη ανέφερε συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι καθαρά εμπορικές σχέσεις.

Πάντως όπως είπε δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου με αυτήν την εξέλιξη και όπως ανέφερε «μπορεί να επανέλθει η Gazprom για τη ΔΕΠΑ».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρόσθεσε ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη υπάρχει και ένα γερό όπλο απέναντι στην Κομισιόν.

Μπορούμε να πούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας να μεταθέσουμε το 1,2 δισ για τον επόμενο χρόνο σημείωσε.

Αναφορικά με την παραδοχή λαθών από το ΔΝΤ είπε ότι το Ταμείο δεν ενεργεί μόνο του και σημείωσε ότι πλέον «γίνεται περισσότερο κατανοητό ότι αδικήθηκε στο ξεκίνημα της κρίσης η Ελλάδα».

Ο υπουργός Εξωτερικών, έκανε επίσης λόγο για μία διαρκή διαπραγμάτευση από την ελληνική κυβέρνηση, την οποία θα έκανε και κάθε ελληνική κυβέρνηση.

Όποιος και αν ήταν στη θέση αυτής της κυβέρνησης θα το προσπαθούσε με αυτό τον τρόπο είπε χαρακτηριστικα.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα νέου κουρέματος είπε ότι θα το δούμε, αυτή τη στιγμή όμως, όπως είπε, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.


Για το δημόσιο χρέος παρατήρησε ότι δύσκολα πέφτει ενώ για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014 σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών το έχει μελετήσει πολύ και ξέρει όταν μιλάει.

Δεν είμαι οικονομολόγος για να μπω σε βάθος και δεν θέλω να είμαι προφήτης. Και γιατί να μην το ευχηθούμε άλλωστε; Δεν έχει ανάγκη να εξωραΐσει τα λόγια του ο κ. Στουρνάρας, δεν είναι καν πολιτικός.

Γερμανικές αποζημιώσεις
Αναφορικά με τις γερμανικές αποζημίωσεις, υπογράμμισε ιδιαίτερα το ότι για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία μία κυβέρνηση έφερε το θέμα.
Θα προχωρήσουμε σε διεθνή δικαιοσύνη. Βγάλαμε έξω τα συρτάρια του υπουργείου εξωτερικών, που είχαν αραχνιάσει σημείωσε

Απολύσεις στο δημόσιο : Θα το μοιραστούμε όλοι αυτό

Αναφορικά με το θέμα των απομακρύνσεων από το Δημόσιο και ειδικότερα για το θέμα της ΕΡΤ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για το συγκεκριμένο ζήτημα παρατηρώντας ωστόσο ότι

Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υφίσταται τις συνέπειες ο ευρύτερος ιδιωτικός και δημόσιος τομέας και να μην πάρουν το μερίδιο ευθύνης και οι άλλοι. Όλοι θα το μοιραστούμε αυτό.

Θα προηγηθούν συμπλήρωσε οι αποφάσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Και μετά θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις.

Ερωτηθείς για την Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι είναι και αυτό ένα φαινόμενο και μάλιστα όπως είπε σε συναντήσεις που έχει στο εξωτερικό όλοι τον ρωτούν πως σε μια δημοκρατική χώρα σαν την Ελλάδα, μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν μπορεί να δοκιμάζεται η βία. Εγώ είμαι συγκεκριμένος! Όλες αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν τον τόπο

Διερωτήθηκε μάλιστα αν είναι δυνατόν αυτό το 10% των οπαδών αυτού του κόμματος, να είναι οπαδοί των Ναζί.

Είναι δυνατόν; Θα τρίζουν τα κόκαλα των προγονών μας.

Σημείωσε επίσης ότι τα άκρα εκδηλώνονται σε περιόδους κρίσης και εκ των πραγμάτων οδηγούν σε αποσύνθεση την κοινωνία ενώ κατά τον ίδιο είναι έξω από κάθε σκέψη να γυρίσουμε σε μία εποχή που θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε αντισυνταγματικό ένα κόμμα.


Τρικομματική κυβέρνηση: Πρέπει να πετύχει
Αναφορικά με την κυβέρνηση συνεργασίας σημείωσε ότι η τρικομματική είναι ένα πείραμα που γίνεται στην ελληνική δημοκρατία για πρώτη φορά και όπως είπε πρέπει να πετύχει!

Ερωτηθείς για τις εκλογές, σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν να πάμε σε εκλογές και δεν υπάρχει ανάγκη για πρόωρες εκλογές.

Έχουμε μια κυβέρνηση πολιτών συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Από το εσωτερικό της κυβέρνησης, να σας πω ότι το συζητήσαμε περισσότερο εμείς εδώ παρά η κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά.

Για Τουρκία: Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει φόβος

Αναφορικά με την Τουρκία στον απόηχο και των τελευταίων ταραχών τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει δίπλα της μία σταθερή Τουρκία και υποστήριξε ότι με εξαίρεση κάποιων συμπεριφορών η Τουρκία δεν έχει επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την κρίση στην Ελλάδα.

Προσωπικά εγώ αυτή τη στιγμή δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει φόβος συμπλήρωσε.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΝΕΤ
  • Επιμέλεια σύνταξης: Αννίτα Πασχαλινού

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.