Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 16:29 |

Μηχανοδηγοί φόρεσαν… φούστες, όταν τους απαγόρευσαν τα σορτς

Τους απαγόρευσαν τα σορτς ή τις βερμούδες, όχι όμως και τις... φούστες! Τους απαγόρευσαν τα σορτς ή τις βερμούδες, όχι όμως και τις... φούστες! © SVT Nyheter
Δώδεκα μηχανοδηγοί στην Σουηδία απάντησαν στην απαγόρευση της χρήσης σορτς ή βερμούδων εν ώρα εργασίας, που τους επιβλήθηκε, φορώντας φούστες τις θερμές ημέρες.
Οι μηχανοδηγοί, οι οποίοι εργάζονται στους συρμούς που εκτελούν δρομολόγια στην γραμμή Ροσλαγκσμπάναν, βόρεια της πρωτεύουσας Στοκχόλμης, εμφανίζονται στη δουλειά τους με φούστα, τις τελευταίες δυο βδομάδες. Ο εργοδότης τους, η εταιρεία Arriva, τους απαγόρευσε να εργάζονται με σορτς, όταν ανέλαβε την διαχείριση των δρομολογίων, τον Ιανουάριο. Αλλά, η εταιρεία δεν τους απαγόρευσε να φοράνε φούστες, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Mitti.

«Το σκεπτικό μας είναι ότι ο εργαζόμενος που εκπροσωπεί την Arriva θα πρέπει να είναι σωστά και ευπρεπώς ενδεδυμένος και οι στολές που φορούν (οι μηχανοδηγοί) ικανοποιούν το κριτήριο. Αν κάποιος θέλει να φοράει φούστα, είναι OK», δήλωσε στην εφημερίδα ο διευθυντής επικοινωνίας της εταιρείας, Τόμας Χεντένιους.

Οι μηχανοδηγοί επέλεξαν να φορούν φούστες μόνο τις ζεστές ημέρες, καθώς τις πιο δροσερές θα φορούν παντελόνια. «Οι επιβάτες μας κοιτούν περίεργα, αλλά, μέχρι στιγμής, κανένας δεν έχει πει τίποτα—τουλάχιστον, σ’ εμένα. Και δε με πειράζει, καθώς είναι κυρίως θέμα άνεσης», λέει ο μηχανοδηγός Μάρτιν Άκερστεν. Ιδού, και πάλι, σκανδιναυική ακομπλεξάριστη ισότητα, αμφοτεροπλεύροις...

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΑΜΠΕ, Mitti.se
  • Επιμέλεια σύνταξης: Σ. Δαματόπουλος

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.