ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν τρεις Ρομά για κλοπή χαλκού χιλιάδων ευρώ στο Ηράκλειο, ενώ οι ίδιοι έμεναν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στη Νέα Αλικαρνασσό. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που ζει στον καταυλισμό και τον αδελφό της γυναίκας που εμφανίζεται ως κάτοικος Αθηνών. Η έρευνα των ανακριτικών αρχών βρήκε ποσό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, και το συνδέει με τις κλοπές καλωδίων χαλκού.
Τα προβλήματα που υπάρχουν στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη διαπιστώνει με την επιτόπια παρουσία του, ο πρόεδρος του Κέντρου Δημήτρης Παπαγιαννίδης, που βρίσκεται στο νησί. Ο κ. Παπαγιαννίδης ενημερώθηκε για τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν τους καλοκαιρινούς μήνες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι 200 υπάλληλοι που έχουν μείνει σε όλη την Κρήτη.
Υπογράφηκαν χθες στο δήμο Χερσονήσου οι συμβάσεις για την προμήθεια τεμαχιστή ογκωδών αντικειμένων και τριών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.
Το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, την πράσινη ενέργεια και την ποιότητα ζωής έστειλαν χιλιάδες παιδιά στην Κρήτη που συμμετείχαν στις δράσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τους δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χερσονήσου, Μαλεβιζίου, Φαιστού και Μινώα Πεδιάδος.
Στα χωριά Γέργερη Νύβριτο και Πανασό, του δήμου Γόρτυνας, βρέθηκε ομάδα εθελοντών καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Πανεπιστήμιο των Ορέων». Η επίσκεψη είχε τρεις ενότητες. Καταρχήν αφορούσε στην ιατρική εξέταση και υποστήριξη 150 κατοίκων των χωριών, δίνοντας προτεραιότητα σε παιδιά, ηλικιωμένους και αναξιοπαθούντες.
Διαμαρτυρία για τις διακοπές ρεύματος σε σπίτια καταναλωτών που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς, έκαναν χθες το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι Ηρακλείου, οι πολίτες κατά του χρέους και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σελίδα 1 από 912