ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων σε θέματα δασοπροστασίας φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Μυτιλήνη. Ο Υπουργός δήλωσε ότι «υπάρχει αρτιότητα και με λίγη καλή τύχη θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις ενός δύσκολου καλοκαιριού.
Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας του Δήμου Λέσβου με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Μυτιλήνης – ΚΕΘΕΑ υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 22ας Μαΐου 2013. Η εν λόγω σύμβαση προβλέπει την δωδεκαετή μίσθωση κτιρίου, εντός του οικιστικού ιστού της πόλης της Μυτιλήνης από το Δήμο Λέσβου, προκειμένου να στεγαστούν οι Υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, καθώς και το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο Βορείου Αιγαίου, που θα λειτουργεί με ευθύνη και εποπτεία…
Μέχρι 16% φθάνουν οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν για τα εισιτήρια δρομολογίων κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα τα εισιτήρια στο πλοίο ΜΙΤΥΛΗΝΗ που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Σάμος, διαμορφώθηκαν ως εξής: για την τρίτη θέση από 31 ευρώ η τιμή σκαρφάλωσε στα 36 ενώ η δίκλινη καμπίνα από τα 66 ευρώ πήγε στα 76. Σταθερή παρέμεινε η τιμή για τα Ι.Χ αυτοκίνητα στα 88 ευρώ. Ως ανασταλτικό παράγοντα για την επιλογή της Σάμου ως τουριστικό προορισμό, χαρακτηρίζουν οι εμπλεκόμενοι με…
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας για την κατάσταση και την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κατέθεσε ο βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος. Η κρίση έχει φέρει ριζικές αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον χιλιάδων πολιτών. Το Κράτος οφείλει να διευκολύνει την απασχόληση, να άρει τα γραφειοκρατικά εμπόδια, να άρει τις αγκυλώσεις στον ανταγωνισμό, αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων απέναντι σε κάθε είδους ασυδοσία, τονίζει στην ερώτησή του ο Χιώτης βουλευτής.
Υπογράφτηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή 1194 σπουδαστριών και σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη. Ειδικότερα, θα εισαχθούν 705 σπουδαστές στις ΑΕΝ Πλοιάρχων και 489 στις ΑΕΝ Μηχανικών. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών υποψηφίων συμμετεχόντων στις πανελλήνιες εξετάσεις είναι η 11η Ιουλίου, ενώ των λοιπών κατηγοριών η 9η Αυγούστου 2013. Η σχετική προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Οι τελευταίες εξελίξεις στο δημόσιο τομέα και οι συνέπειες στους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων   ήταν τα θέματα που ανέπτυξε το μέλος της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού   στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.
Σελίδα 1 από 981