ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Με όρους και προϋποθέσεις μπορεί να εισηγηθεί θετικά το επιμελητήριο, στο αίτημα της Κεφαλλονίτικης ακτοπλοϊκής εταιρίας «Στρίντζης», να πάρει θέση ο συγκεκριμένος φορέας, για τη δρομολόγηση του πλοίου «Επτάνησος», στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης. Όπως επισήμανε με σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΑ, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ζακύνθου, Δημήτρης Γαργαλέας, υπάρχει σχετική επιστολή της εν λόγω εταιρίας από τις 16 Μαΐου, η οποία θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του φορέα την ερχόμενη Παρασκευή στις 2:30 μ.μ.
Με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρου Σπύρου, δημοπρατείται ένα ακόμη σημαντικό έργο για τη Ζάκυνθο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Πρόκειται για τη δημοπράτηση του υποέργου: «Στατική- ενίσχυση-αρχιτεκτονική και λειτουργική αποκατάσταση γέφυρας, Αγίου Χαραλάμπη Ζακύνθου», συνολικού προϋπολογισμού, 799,500 ευρώ με φορέα διαχείρισης την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.Σύνταξη: Σάκης Νέγκας
Με εισήγηση του αντιπροέδρου του τοπικού συμβουλίου πόλης Ζακύνθου, Θανάση Παπαηλιού, ασκήθηκε σκληρή κριτική  στη δημοτική αρχή για την απαξίωση που εφαρμόζει απέναντι στις αποφάσεις που λαμβάνονται από το τοπικό συμβούλιο. Από τις 180 και πλέον αποφάσεις, πόσες έχουν προωθηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, έθεσε το ερώτημα. Επίσης, ασκήθηκε κριτική και για τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, για τις οποίες, το συμβούλιο πόλης, αγνοήθηκε, όπως η μίσθωση  του δημοτικού κινηματογράφου «Φώσκολος», η μίσθωση του θερινού κινηματογράφου, η μίσθωση των γηπέδων τένις…
Η Δημοτική αρχή του κ. Μποζίκη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι) θέλει την νεολαία χειροκροτητές στην εξέδρα και πελάτες για τις εκδηλώσεις, δεν θέλει τους νέους της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού να αθλούνται, επισημαίνει με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση. Όπως αναφέρει, άκρα του τάφου σιωπή και από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, και τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής για τα ζητήματα της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού.
Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία, από τις 7 έως 14 Ιουνίου, πραγματοποιεί η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο αιμοδοσίας, το υπουργείο Υγείας και άλλους συναρμόδιους φορείς. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ζακύνθου, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ, η υπεύθυνη γιατρός, Παναγιώτα Ζούνη, η οποία τόνισε ότι πρόκειται για  γιορτή  ανθρωπιάς, ανιδιοτέλειας και  ζωής.
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, υπό τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφερείας Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγο, Χρήστο Κονταρίδη, με αντικείμενο την αστυνόμευση και την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών και την δασοπυρόσβεση στο νομό. Σύμφωνα με δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ του κ. Κονταρίνη, επιδίωξη της αστυνομίας είναι η ανάπτυξη δικτύου αμφίδρομης επικοινωνίας, πληροφόρησης και διαρκούς συνεργασίας με τις άλλες υπηρεσίες και φορείς, (Ε.Ο.Τ, Ο.Τ.Α., λιμενικές, πυροσβεστικές, υγειονομικές αρχές κ.λπ.), ώστε να αντιμετωπίζονται από κοινού προβλήματα που απαιτούν συντονισμένη δράση.
Σελίδα 1 από 512