Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 12:03 |

Co.Pe.A.M.

Το Co.Pe.A.M (Μόνιμη Σύνοδος για τα οπτικοακουστικά στη Μεσόγειο) δημιουργήθηκε στο Παλέρμο το 1994. Το καθεστώς λειτουργίας του επικυρώθηκε στο Κάιρο το 1996.

Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό επαγγελματικό Οργανισμό που έχει σαν στόχο να συνενώσει δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς Οργανισμούς, επαγγελματικές Ενώσεις και Επιχειρήσεις, Πολιτιστικά και Ερευνητικά Ινστιτούτα χωρών της Μεσογείου που δραστηριοποιούνται στο χώρο των οπτικοακουστικών μέσων. Το Co.Pe.A.M.αριθμεί σήμερα 94 μέλη, εκ των οποίων τα 35 είναι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί της Μεσογείου.
Σκοπός του Co.Pe.A.M είναι να ενθαρρύνει το πολιτιστικό πλαίσιο σε κάθε τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής. Το Co.Pe.A.M. σαν ένα «εργαλείο» επικοινωνίας δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να αναπτύξουν και να εδραιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις, να ανταλλάξουν ιδέες και τεχνογνωσία , να συμμετέχουν από κοινού στην παραγωγή οπτικοακουστικών προϊόντων και γενικότερα να συνεργαστούν με γνώμονα την πολιτιστική ταυτότητα του Μεσογειακού χώρου.

Οι δραστηριότητες του είναι ποικίλες: Φεστιβάλ, συμπαραγωγές τηλεοπτικών προγραμμάτων, προγράμματα για εκπαίδευση και υποστήριξη της δημιουργίας καθώς και η κατ έτος Γενική Συνάντηση των μελών και του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Η ΕΡΤ είναι ενεργό μέλος του Co.Pe.A.M. από το 1995 και για δύο συνεχείς θητείες διετέλεσε εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Στις Ομάδες Εργασίας που οργανώνονται στο πλαίσιο των Συναντήσεων του Co.Pe.A.M. έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει εκπρόσωποι της ΕΡΤ από τη Δ/νση Διεθνών Σχέσεων, τη Δ/νση Μουσείου Αρχείου, τη Διεύθυνση Ειδήσεων καθώς και από το Τμήμα Διεθνών Συμπαραγωγών.

Η ΕΡΤ συμμετέχει επίσης σε project τα οποία διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Co.Pe.A.M. όπως η ραδιοφωνική συμπαραγωγή «Footballeurs de legende», το τηλεοπτικό πολιτιστικό magazino "INTER RIVES", καθώς και σε τηλεοπτικά Φεστιβάλ , όπως το Sunnyside of the Doc, το ECO festival, το CMCA.

Επίσης συμμετείχαμε στο Πανεπιστήμιο του CoPeAM το οποίο δημιουργήθηκε το 2005 και το οποίο κάθε χρόνο διοργάνωνε εκπαιδευτική θεματική συνάντηση για νέους δημοσιογράφους από τους Ραδιοτηλεοπτικούς Οργανισμούς που είναι μέλη του CoPeAM.

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.