Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 15:07 |

Χίλιες εφαρμογές από Έλληνες για το Windows Phone 8

Χίλιες εφαρμογές από Έλληνες για το Windows Phone 8 © The Verge
H ανάπτυξη εφαρμογών (applications) για τα Windows Phone έχει πλέον φθάσει τις 145.000, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα, από τη διασκέδαση, την ψυχαγωγία και τα ηλεκτρονικά παιγνίδια μέχρι την ειδησεογραφία, τα κοινωνικά δίκτυα και τις επιχειρηματικές εφαρμογές.
Σύμφωνα με την Microsoft Ελλάς, σημαντική είναι η συμβολή των Ελλήνων δημιουργών (developers), οι οποίοι έχουν αναπτύξει περισσότερες από 1.000 εφαρμογές για την πλατφόρμα Windows Phone 8. Οι ελληνικές εφαρμογές παίρνουν υψηλό μέσο όρο βαθμολόγησης από τους χρήστες (τέσσερα με άριστα το πέντε), με βάση τις πάνω από 30.000 αξιολογήσεις μέχρι σήμερα. Μάλιστα, πολλές έχουν ήδη παρουσιαστεί ως κορυφαίες στην κατηγορία τους από το ηλεκτρονικό κατάστημα Windows Phone Store, σε περισσότερες από 140 χώρες.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα πετυχημένων ελληνικών εφαρμογών είναι το «The Juggler» (από την ομάδα Tainicom), καθώς και οι εκπαιδευτικές εφαρμογές για Windows Phone σε έξι γλώσσες, που ανέπτυξε η Anlock.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της τελευταίας, Γιώργος Καραβίας, «με τον υπάρχοντα κορεσμό στο App Store και στο Google play και τα ομολογουμένως σημαντικά οφέλη του να παρουσιάζεις σε διεθνές επίπεδο πριν από τον ανταγωνισμό την εφαρμογή σου, η πλατφόρμα των Windows Phone είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του είδους της για developers. Γι' αυτό το λόγο και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινήσαμε νωρίς και σήμερα διαθέτουμε 17 εκπαιδευτικές εφαρμογές για παιδιά για Windows Phone σε έξι γλώσσες, οι οποίες καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της κατηγορίας τους σε δεκάδες χώρες».

Το Windows Phone Store προσφέρει μία επιχειρηματική ευκαιρία στους developers, υποστηρίζοντας την εύκολη κατασκευή και συντήρηση εφαρμογών, ενώ δίνεται και η δυνατότητα χρηματοδότησης μέχρι και 70.000 ευρώ από το πρόγραμμα AppCampus.

Το Windows Phone Store διατίθεται σε 191 χώρες, ενώ τα Windows Phone κατέχουν μερίδιο άνω του 10% σε ορισμένες από αυτές. Ο μέσος όρος εφαρμογών που κατεβάζουν οι χρήστες Windows Phone ανέρχεται στις 55. Σύμφωνα με τη Microsoft, οι πωλήσεις των συσκευών με Windows Phone 8 έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχει σημειωθεί αύξηση 100% στο «κατέβασμα» εφαρμογών, καθώς επίσης αύξηση 140% στα έσοδα από τις εφαρμογές.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΑΜΠΕ
  • Επιμέλεια σύνταξης: Ιωσήφ Βικτωράτος