Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 11:45 |

Συμπαραγωγή της ΕΡΤ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης

Η ταινία μικρού μήκους συμπαραγωγής ΕΡΤ από το πρόγραμμα «Μικροφίλμ» Stone Story του Σπύρου Παπαναστασίου, θα συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης (Shanghai International Film Festival / SIFF 2013), που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 23 Ιουνίου.
Φέτος, στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους του SIFF συμμετέχουν συνολικά 25 ταινίες, που επιλέχτηκαν ανάμεσα από 2064 συμμετοχές από 90 χώρες. Η ταινία Stone Story έχει ήδη συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2012.
Βασικός άξονας της ταινίας, είναι η απάντηση σε ένα πρωταρχικό ερώτημα: μπορεί ένας άνθρωπος, μέσα από μια πνευματική εμπειρία, να αλλάξει τη δεδομένη κατάστασή του και ενωθεί με τη φύση; Κεντρικός ήρωας είναι Θοδωρής, ο οποίος, κατά τη διάρκεια μιας άσκησης διαλογισμού στην άκρη ενός γκρεμού, βιώνει μια υπερβατική εμπειρία: το χέρι του αρχίζει να βυθίζεται μέσα στον βράχο. Η παράξενη αυτή διαδικασία διακόπτεται απότομα από ένα αναπάντεχο γεγονός, με αποτέλεσμα το χέρι του να παραμείνει εγκλωβισμένο μέσα στην πέτρα. Όταν τελικά –ύστερα από μια ολόκληρη μέρα - απεγκλωβιστεί με τη σωτήρια παρέμβαση ενός βοσκού, θα βρεθεί στην παράξενη κατάσταση να έχει αντί για χέρι ... μια βαριά πέτρα. Πώς θα το αντιμετωπίσει;

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.