Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 19:16 |

Αυτοκόλλητο «φιλμ» αυξομειώνει τη διαφάνεια των τζαμιών

Ιδιωτικότητα κατά βούληση, με μια κίνηση του χεριού... Ιδιωτικότητα κατά βούληση, με μια κίνηση του χεριού... © Sonte
Μια νέα, αυτοκόλλητη επικάλυψη, που βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης, επιτρέπει να ρυθμίσει κανείς πόσο διάφανα ή θολά θα είναι τα τζάμια του χώρου του, μέσω εφαρμογής λογισμικού για φορητές συσκευές.
Το αυτοκόλλητο, τηλεχειριζόμενο «φιλμ» είναι ιδέα της εταιρείας Sonte. Το σχέδιο έχει ήδη κατατεθεί σε ηλεκτρονική προπαραγγελία στον ιστότοπο Kickstarter. Έως τώρα, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 43.000 δολάρια, όμως, για να υλοποιηθεί το σχέδιο, απαιτούνται τουλάχιστον $200.000 και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 3η Ιουλίου 2013, με είκοσι πέντε, μόλις, μέρες να υπολείπονται.

Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος είναι σχετικά απλός. Αρχικά, το «φιλμ» επικολλάται στα παράθυρα. Έπειτα, «φορτώνοντας» τη σχετική εφαρμογή (διαθέσιμη για iOS και Android) σε κάποια συσκευή, μέσα σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα, είναι δυνατό να αυξομειώνεται δι' αυτής και κατά βούληση η διαφάνεια των τζαμιών. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, η ειδική επιφάνεια παρέχει και προστασία από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΑΜΠΕ, Kickstarter, Sonte
  • Επιμέλεια σύνταξης: Σ. Δαματόπουλος

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.