Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 16:35 |

Ολοκληρώθηκε το 3ο Startup Live Athens

Ολοκληρώθηκε το 3ο Startup Live Athens © Startup LiVE
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τρίτο Startup Live Athens με θέμα τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Οκτώ ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή, έπειτα από δύο μέρες, που δούλεψαν εντατικά πάνω σε αυτές, με τη συμβολή των «μεντόρων». Οι ιδέες που αναπτύχθηκαν και παρουσιάστηκαν προέρχονταν από τους χώρους της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του τουρισμού.
Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα Appliversity, η οποία συνδέει υποψηφίους προγραμμάτων κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ απ' όλον τον κόσμο, με «μέντορες», δηλαδή άτομα τα οποία έχουν ένα παρόμοιο προφίλ και έχουν περάσει την ίδια διαδικασία, με σκοπό να λάβουν υποστήριξη και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας και εισαγωγής τους στα πανεπιστήμια της επιλογής τους, με άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση αλλά και πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τις υπάρχουσες ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Δεύτερο βραβείο έλαβε η ομάδα Simple Apps, η οποία προτείνει εφαρμογές για τις κινητές συσκευές, οι οποίες θα βοηθήσουν το χρήστη να δημιουργήσει εξατομικευμένες εμπειρίες στα ταξίδια του. Το τρίτο βραβείο έλαβε η ομάδα Foodle, που έχει δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει εύκολες συνταγές, που περιέχουν αποκλειστικά τα υλικά που επιλέγει, μια λύση για όσους αντιμετωπίζουν συχνά ένα μισοάδειο ψυγείο, αλλά και για ανερχόμενους σεφ που επιθυμούν ένα χώρο να προβάλλουν τη δουλειά τους.

Επίσης, βραβεύτηκε και η ομάδα LocArt, με το ειδικό βραβείο «Λίλιαν Βουδούρη» για τον τομέα του πολιτισμού, με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Η ομάδα ι προτείνει τη δημιουργία χώρων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίζει την τοπική παράδοση μέσα από εργαστήρια, τοπικές παραδοσιακές συνταγές και εκθέσεις, προκειμένου να αναβιώσουν και να ενδυναμωθούν οι τοπικές κοινότητες, αλλά και να διαδοθεί ο ελληνικός πολιτισμός μέσα από ποιοτικές εμπειρίες. Την ομάδα συνεχάρη και προσωπικά και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, κ. Παλαιοκρασάς, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή λήξης του τριημέρου.

Μια ακόμη σημαντική στιγμή στο κλείσιμο του Startup Live Athens #3 ήταν και η σύνδεση με την εκπρόσωπο της Ashoka, κυρία Αφροδίτη Μπουικίδη από την Ουάσινγκτον. Η κ. Μπουικίδη ανακοίνωσε την πρόθεση έλευσης της Ashoka στην Ελλάδα, ένα πρότζεκτ του οποίου ηγείται η ίδια. Η Ashoka αποτελεί το μεγαλύτερο οργανισμό στήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ανά τον κόσμο, με σκοπό την ενδυνάμωση ατόμων που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν την αλλαγή μέσα από τη δουλειά τους και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για ολόκληρες κοινότητες αλλά και χώρες.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ert.gr

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.